Mede oprichter van Kenetic Capital, Jehan Chu heeft onlangs een uiterst gewaagde uitspraak gedaan. Het kopstuk van van dit gerenomeerde investerings- en adviesbureau, verklaarde onlangs dat de koers van bitcoin tegen het einde van 2019 wel eens kan gaan stijgen naar een waarde van $30.000.

Drie belangrijke factoren voor deze explosieve koersstijging

Chu gaf aan dat met name een combinatie van drie factoren cruciaal zijn voor deze explosieve koersstijging. Ten eerste wordt cryptocurrency meer en meer opgenomen in de werkelijkheid. Chu ziet namelijk dat steeds meer bedrijven hun infrastructuur rondom cryptocurrency en hierop ook hun diensten aanpassen.

Ten tweede noemt Che de aanstaande Bitcoin-halving. Dit gebeurt elke vier jaar en zal ongeveer in mei 2020 gaan gebeuren. Vanuit eerdere Bitcoin-halving gaf Che aan dat dit een gegeven is wat al eerder heeft plaats gevonden. Belangrijker in deze was onder andere de opmerking dat de Bitcoin-halving in 2020 mogelijkerwijze wel eens de laatste halving zou kunnen zijn en derhalve dus een significante impact zou kunnen hebben op de prijs.

Het laatste argument van Che is dat mensen teleurgesteld zijn in bedrijven als Uber die de markt hebben betreden. Omdat Bitcoin meer en meer tastbaar en herkenbaar wordt voor mensen zijn zij ook eerder geneigd om in te stappen.