De Bitcoin kan binnen twee weken doorstijgen naar 10.000 Dollar. Dat is wat wat de analist Naeem Aslam namens Think Markts UK denkt. Een dergelijke waarde zou werkelijk spectaculair zijn en de hoogste waarde ooit uit 2017 ruimschoots overtreffen. Hoewel bijna de sky niet eens meer de limit is, rijst de vraag natuurlijk of een dergelijk hoog niveau houdbaar blijft.

Het is een onvolkomen feit dat de Bitcoinfans er weer enorm veel zin in hebben. De wereld van de Bitcoin ziet er stukken vrolijker uit na het rampjaar 2018. De belangrijkste en nog steeds meest bekende cryptomunt ter wereld is de afgelopen drie maanden verdubbeld naar een niveau van rond de 8600 Dollar en heeft speldenprikken uitgedeeld om de magische grens van 9000 te doorbreken. Analist Naeem Aslam denkt zelfs dat er nog veel meer in het vat zit en voorziet dat de mijlpaal van 10 000 Dollar binnen twee weken bereikt kan worden. Aslam spreekt vol overtuiging over een nieuw momentum in de markt en geeft aan dat sceptici zich nog wel een keer achter de oren zullen wrijven.

Handelaren zullen zich erop storten

Toen de Bitcoin eind 2017 steeg naar een waarde van bijna 20 000 Dollar dacht iedereen dat er geen houden meer aan was. De verwachting was: handelaren zullen zich erop storten. Helaas voor hen zakte de Bitcoin snel terug naar een waarde van slechts 3250 Dollar.

De afgelopen tijd is er weer sprake van een rally, waarbij de Bitcoin de grens van 8700 Dollar wist te passeren. Duidelijk is geworden dat, zodra de markt op stoom is, er geen houden meer aan is. Het gaat duidelijk om het momentum zodra er meer buzz is, stellen insiders!

Herstel Bitcoin houdbaar?

Sommige criticasters geven daarentegen aan dat de markt zich zal moeten voorbereiden op een zogenaamde nieuwe inzinking. Zij waarschuwen voor de gevaren van het investeren in cryptomunten en in het bijzonder de Bitcoin.

Groeiende belangstelling voor Bitcoin

Het blijft voor menigeen gissen naar de groeiende belangstelling voor Bitcoin en andere cryptovaluta. Met name specialisten zien wel duidelijke signalen voor groter groeiende Bitcoin interesse. Zo meent men dat het aanneemlijk is dat de handelsoorlog tussen de VS en China beleggers hoe dan ook naar de cryptomunten drijft. Ook diverse vermogensbeheerders laten de afgelopen tijd geregeld doorschemeren dat zij over lijken te stappen naar de Bitcoin en andere cryptocurrenties op hun diverse platformen. Een derde aanwijsbare reden is het sterke gerucht dat Facebook in het diepste geheim werkt aan een eigen digitale munt, die zowel op internet als in het werkelijke leven te benutten is.

Bitcoinrally verrassend?

Mede door diverse schandalen rondom cryptovaluta kan je misschien stellen dat de Bitcoinralley wellicht wat verrassend is. Echter is ook duidelijk waarneembaar dat diverse wereldwijde beurswaakhonden steeds meer grip hebben op de handel in cryptocurrencies en fraudeurs meer en meer kunnen worden aangepakt.