Het handelsvolume van bitcoin (BTC) op cryptobeurs Coinbase was in mei hoger dan in de afgelopen 14 maanden. De grootste handelsbeurs voor cryptocurrency in Amerika verhandelde in totaal 738.959.42 BTC volgens Bitcoinity. Dat is ongeveer $5.9 miljard (!) aan verhandelde waarde.

Records

Dit is het hoogste volume van de beurs sinds maart 2018. Er is ook een compleet nieuw record gezet: er is de afgelopen zes maanden nog nooit zoveel gehandeld op de beurs als in elke andere periode van een half jaar hiervoor. Het gemiddelde handelsvolume in dagwaarde (in dollar, dus) lag in deze periode hoger dan ooit.

De recente stijging van bitcoin draagt daar natuurlijk aan bij.

In bovenstaande grafiek is duidelijk één hele grote piek te zien. In december 2017 werd er maar liefst 1.275.295.522 BTC heen en weer geschoven op de exchange. De hoogste prijs van BTC in die periode was $19.891. Een gigantisch handelsvolume, dus.

Bitcoin

De prijs van een bitcoin ligt op dit moment rond de $7.800. Dat is een flink stuk minder dan in 2017, maar toch lijkt de cryptomunt weer langzaam uit een dalletje te klimmen als het gaat om populariteit. Het volume van de maand mei is ongeveer 60% van het hoogste punt.

Het is nu vooral afwachten wat de bitcoin prijs gaat doen. Bij een grote stijging kan de interesse zomaar weer eens tot grote hoogte gestuwd worden. De gekte als tijdens het einde van 2017 is misschien nog ver weg. We zijn immers in niet al te lange tijd 100% gestegen als je puur kijkt naar prijs. En we hebben nog wel een of twee grote runs omhoog nodig om richting de prijsrecords te gaan.

Maar er is meer: bitcoin lijkt steker dan ooit als je kijkt naar ‘fundamentals’. De marktdominantie stijgt, het aantal transacties op het netwerk groeit gestaag en ook de hashrate stijgt. Je kunt er hier meer over lezen: 7 redenen waarom de ‘fundamentals’ van bitcoin (BTC) sterker zijn dan ooit. Dat het netwerk van bitcoin sterker wordt betekent echter niet dat we met 100% zekerheid omhoog gaan qua prijs. We staan immers een stuk lager dan in 2017. Terwijl het netwerk steeds volwassener wordt.

Bron: Coindesk