Wanneer institutionele beleggers in Bitcoin stappen is één ding zeker! De mate van toestroom bepaalt het succes. Institutionele beleggers stappen namelijk alleen in wanneer alle signalen wijzen op flinke koersstijgingen. Natuurlijk is dit ook goed nieuws voor de gemiddelde belegger, die ook een graantje wil gaan meepikken.

Opties bepalen de populariteit van Bitcoin

Dat institutionele beleggers massaal inzetten op Bitcoin is al een tijd lang aan de gang. Ook hebben grote fondsen al lang en braad aangekondigd in de cryptocurrency te gaan stappen, door investeringsmogelijkheden aan te bieden. Inmiddels blijkt uit diverse cijfers dat het aantal opties in cryptomunten flink aan het stijgen zijn. Een stijging van het aantal opties in Bitcoin is een duidelijk signaal dat de populariteit toeneemt. En dat institutioneel kapitaal in de crypto-markt stroomt.

Inzetten op koersstijgingen

Uit analyses van beleggingen is duidelijk op te maken dat de short-posities het afleggen ten opzichte van de long-posities. Hieruit blijkt dat institutionele beleggers vertrouwen hebben in een koersstijging. Diverse watchers geven dit overigens ook al enige tijd aan door de gegevens waarop zij hun analyses sterken.

Vertrouwen in de Bitcoin markt neemt toe

Het feit dat institutionele beleggers in de cryptovaluta stappen is een goed teken. Niet alleen omdat hierdoor meer vraag komt, maar ook omdat hierdoor meer kennis over trading in cryptocurrency boven komt drijven. Dit komt het vertrouwen in de Bitcoin markt alleen maar ten goede.

Aandachtspunten crypto-handel

Dat er meer vertrouwen is in Bitcoin en andere crypto munten is nu wel duidelijk. Als belegger moet je natuurlijk ook blijven opletten wanneer institutionele beleggers toestromen.

• Minder volatiliteit: institutionele beleggers doen niet mee met de waan van de dag, maar beleggen op basis van de lange termijn. Dit geeft meer rust in de markt en moet je dus genoegen nemen met minder sterke koersstijgingen en –dalingen.
• Voorspelbaarheid: wanneer grote delen van de markt vastliggen, is de marge om te handelen kleiner en neemt de voorspelbaarheid toe.
• Toenemende macht: door het gebrek aan regelgeving zijn transacties vaak anoniem. Machtsmisbruik en manipulatie ligt hierdoor enorm op de loer.
• Whales: de whales zijn partijen die op dit moment al enorm veel cryptomunten in hun bezit hebben. Doordat de markt relatief klein is kunnen zij deze sterk beïnvloeden. Zij hebben de kennis en macht in handen om de markt juist weer onaantrekkelijk te maken voor institutionele beleggers.

Hoe te reageren op institutionele beleggers

Het is altijd verstandig om je emoties opzij te zetten en je eigen koers te varen. Rationeel beleggen is namelijk een absolute must. Uiteraard is het volgen van het laatste nieuws rondom Bitcoin en andere cryptovaluta essentieel. Ook is het volgen van live koersen aan te raden, mits daar natuurlijk voldoende tijd voor is.